Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja su sastavljeni u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.
Posetilac kupovinom garantuje da je punoletna i poslovno sposobna osoba.
Kupovinom posetilac postaje korisnik i dobija pravo kupovine. Kupovinom korisnik postaje kupac. Ovi opšti uslovi korišćenja definišu prava i obaveze posetilaca, korisnika i kupca te poslovni odnos između prodavca i kupca proizvoda iz ponude online trgovine.
Uslovima korišćenja definisana su pravila koja pri kupovini obezbeđuju kvalitet naše usluge.

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem korpe ili putem direktnog kontakta sa prodavcem. Prodavac će nakon prijema porudžbine kontaktirati kupca radi potvrde i dostupnosti proizvoda putem telefona ili email-a. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda.

NAČIN ISPORUKE

Prodavac isporučuje robu putem Post Express službe Pošte Srbije. Ukoliko kupac želi drugačiji način isporuke prodavac će probati da ispuni želju kupca. Prodavac se obavezuje da robu pošalje unutar tri radna dana od potvrde porudžbine. O svakom mogućem odlaganju prodavac će obavestiti kupca.
Ako je porudžbina izvršena preko vikenda (subota i nedelja) isporuka se vrši kao i za porudžbine primljene u ponedeljak. Isporuka robe ne vrši se subotom, nedeljom i praznicima.
Za narudžbine preko 6000rsd poštarina je besplatna. Za porudžbenice ispod 6000 plaća se poštarina koju će vam obračunati sama kurirska služba.

NAČIN PLAĆANJA

Proizvodi koji se kupuju preko online prodavnice mogu se platiti sledećim načinima:
pouzećem
to podrazumeva plaćanje u gotovini kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.
Virmanom (Direktnim uplatom na račun)
Vašu porudžbinu, nakon potvrđivanja, možete da platite virmanom elektronski ili uplatnicom u banci ili pošti, direktno na račun online prodavnice. Radi veće sigurnosti budite slobodni da kontaktirate prodavca povodom

Primalac: Focus eyewear d.o.o. Niš,
Broj računa: 160-6000000743732-47
Poziv na broj: broj vaše narudžbine (koji dobijate po završetku kupovine)
Banka: Banca Intesa

KORIŠĆENJE

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.
Korisnicima sajta strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja sajta.
Nedozvoljeno korišćenje sajta iz prethodne alineje smatra se kršenjem pravila.
PRISTANAK
Kupovinom korisnik daje saglasnost da trgovac prikuplja informacije na način i za namene opisane u uslovima korišćenja.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu, bez obzira na razlog vraćanja, Focus eyewear d.o.o. je u obavezi da uplati novac na račun koji je naveo kupac.

PRIVATNOST

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

OPŠTI USLOVI

Nakon prijema narudžbe putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši potvrdu putem telefona ili e-maila.
Nakon potvrde narudžbe od strane Kupca, narudžba je neopoziva.
Prodavac se obavezuje da naručene artikle isporuči neoštećene i u predviđenom roku.
U slučaju bilo kakve promene Prodavac je dužan da obavesti Kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.
U slučaju neusklađenosti cena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cenama kurirske službe, o promenama ćete biti obavešteni prilikom telefonske potvrde narudžbe.

GARANCIJA

Prodavac garantuje za kvalitet svojih artikala. Svi artikli su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili pogrešno isporučenog proizvoda obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, pri čemu ćemo snositi sve troškove. Potrebno je da proizvod vratite neoštećen, u originalnom pakovanju sa računom.
Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

PREPORUKA

Nakon kupovine bilo kog proizvoda sa ovog sajta, preporučujemo da uvek dobro pročitate uputstvo proizvođača i da se prilikom primene ili upotrebe rukovodite istim.

TAČNOST

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.
Informacije na ovom sajtu mogu biti nepotpune ili zastarele. Mi preuzimamo podatke od proizvođača ili uvoznika, te ih kopiramo i memorišemo i ne prihvatamo odgovornost za tačnost podataka na ovom sajtu.
Informacije na ovom sajtu nisu i ne mogu biti zamena za mišljenje lekara ili farmaceuta.

ODGOVORNOST

Prodavac se trudi kako bi se osigurala ažurnost i tačnost informacija objavljenih na svojim stranicama.
Uprkos tome, svojstva proizvoda, vreme isporuke ili cene, mogu se promeniti tako brzo da dobavljač ne uspe ispraviti podatke na Internetu blagovremeno. U tom slučaju će kupac biti obavešten o promenama i biće mu omogućeno da odustane od kupovine.
Prodavac nije odgovoran za mišljenja o proizvodima napisanih od strane posetilaca. Prodavac će pre objavljivanja mišljenja pregledati i odbiti ona koji sadrže očite neistine, zabludu ili su uvredljive.
Prodavac od trenutka prenosa pošiljke s naručenim proizvodima dostavljaču dalje ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Prodavac će zajedno sa dostavljačem učiniti sve da se reklamacija reši u najkraćem roku.
Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za primljene porudžbine ili isporučenu robu osobama mlađim od 18 godina.

SAGLASNOST

Kupac je obavezan da pre kupovine putem ovog web sajta pročita ove Uslove kupovine.
Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.
Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim Uslovima kupovine na ovoj strani.